HTML5 Definitie Compleet, W3C beweegt naar Interoperability Testing en Performance

W3C publiceerde in december de volledige definitie van de HTML5 en Canvas 2D specificaties. Hoewel het nog geen W3C standaarden zijn, zijn deze specificaties nu feature compleet, wat betekent dat bedrijven en ontwikkelaars voor de implementatie en planning een stabiel doel hebben. “Met ingang van vandaag weten bedrijven waarop ze voor HTML5 kunnen vertrouwen in de komende jaren en wat hun klanten zullen vragen”, zegt Jeff Jaffe, CEO van W3C. HTML5 is de hoeksteen van het Open Web Platform, een volledige programmeeromgeving voor cross-platform applicaties met toegang tot device capabilities, video en animaties, graphics; stijl, typografie en andere tools voor digitaal publiceren, uitgebreide netwerkmogelijkheden en nog veel meer. Lees het volledige persbericht en de W3C Member testimonials.

Om browserfragmentatie te verminderen en implementaties uit te breiden tot het volledige scala van tools die HTML consumeren en produceren, begint W3C nu aan de fase van W3C standaardisatie die gewijd is aan interoperabiliteit en testen. W3C is op schema om de HTML5-standaard in 2014 af te ronden. Daarnaast zal de W3C gemeenschap blijven werken aan de volgende generatie HTML-functies, inclusief extensies om ingebouwde HTML5 accessibility, responsive images en adaptive streaming aan te vullen.

De HTML Working Group publiceerde ook eerste ontwerpen van HTML 5.1, HTML Canvas 2D Context, Level 2 en main element, die een vooruitblik op de volgende ronde standaardisatie geven. Leer meer over HTML.

Het volledige persbericht staat online: https://www.w3.org/2012/12/html5-cr

De release bevat meer dan 25 getuigenissen van W3C-leden, waaronder Facebook, Intel, Opera Software en het Nederlandse W3C-lid, de Stichting Accessibility