Auto-industrie lanceert W3C Group om het Web naar de auto te brengen

Op 21 februari hebben belanghebbenden uit de auto-industrie de Automotive and Web Platform Business Group gelanceerd, om de adoptie van webtechnologieën in de auto-industrie te versnellen. De groep roept ontwikkelaars, autofabrikanten en -leveranciers, browser vendors, operators en anderen op om te bespreken hoe het rijden, de veiligheid en passagiersentertainment met het Open Web Platform kan verbeteren. De groep zal zich eerst richten op het definiëren van een Vehicle Data API, die nieuwe kansen zal creëren voor automotive services via het Web.

W3C heeft eerst de impact van het Open Web Platform voor de auto-industrie verkend tijdens de Web and Automotive Workshop (samenvatting) in november 2012. De deelnemers bespraken daar hoe location-based services, verbeterde veiligheid, entertainment en de integratie van sociale netwerken bestuurders en passagiers ten goede zullen komen. Daarnaast keken ze naar business drivers voor de adoptie van webtechnologie, zoals de mogelijkheid om klanten te trekken met handige en innovatieve diensten, klantrelaties te onderhouden, reglementaire vereisten aan te pakken, mobiele betalingen te beheren en de kosten te verlagen.

W3C nodigt organisaties en individuen uit om toe te treden tot de the Automotive and Web Platform Business Group om mee te helpen verzekeren dat het Open Web Platorm voldoet aan de specifieke behoeften van de auto-industrie. Lees het persbericht en de testimonials.