W3C Validator Suite gelanceerd om webkwaliteit te verbeteren

W3C Validator
Suite Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft op 10 september de W3C Validator Suite gelanceerd om mensen te helpen bij de kwaliteitsverbetering van webpagina’s. Met deze hoogwaardige service wordt het gemakkelijker en sneller om een hele publieke site te controleren op HTML, CSS, en Internationalisering (i18n). De Validator Suite service scant een hele site en produceert klantgerichte, geïntegreerde rapportages. Hiermee wordt het traceren en prioriteren van webproblemen eenvoudiger.W3C zal zijn andere validators – die gratis verkrijgbaar zijn – blijven aanbieden en verbeteren, net zoals de afgelopen vijftien jaar. Inkomsten uit de nieuwe service zullen W3C helpen om zowel de gratis diensten als de Validator Suite te verbeteren, en zullen op langere termijn zorgen voor stabiliteit van deze diensten.

In september 2013 is de service uit de bètafase gegaan. Hoewel de nieuwe service nog jong is, studeren we al op verbeteringen gebaseerd op feedback die we hebben ontvangen en ons doel om mensen te helpen bij het gebruik van W3C’s open standaards.

We nodigen de hele gemeenschap uit om de Validator Suite te proberen. Voor W3C-leden zijn er kortingstarieven. Neem voor meer informatie contact op met het Validator Suite Team.

Overige informatie:

- de Validator Suite homepage: https://validator-suite.w3.org/

- bron: w3.org/News/2013#entry-9933 (Engelstalig)

Voorbeeld van een door de Validator Suite gegenereerd rapport:

W3C Validator Suite voorbeeldrapportage

Bron: https://validator-suite.w3.org/_.