Webpionier Bert Bos spreekt 3 oktober in Amsterdam

Op donderdagavond 3 oktober organiseren Waag Society, het W3C Benelux Office en ISOC.nl een avond met een bijzondere gastspreker uit Frankrijk: webpionier dr. Bert Bos van het World Wide Web Consortium (W3C). De avond, die plaatsvindt in De Waag in Amsterdam, zal gaan over vormgeving voor het toekomstige web: 'What should the web look like next?'. Waar staan we nu en waar gaan we heen? Wat ontbreekt er nog aan expressieve mogelijkheden voor vormgevers, interaction designers en uitgevers? U bent van harte welkom om deze avond bij te wonen en mee te discussieren over wat er nodig is.

Het toekomstige web
Technieken als CSS zijn bepalend voor de uitstraling en usability van webtoepassingen, games en bijvoorbeeld HTML5 apps. De techniek blijft zich razendsnel ontwikkelen, mede dankzij de samenwerking van een wereldwijde gemeenschap, verenigd in het World Wide Web Consortium.

Tijdens deze avond geeft webpionier Bert Bos een overzicht van de toekomstplannen en vervolgens is het woord aan het publiek. Hoe willen jullie, als creatieve industrie, dat het web er over tien jaar uitziet? Aan welke features is er behoefte? Dit is uw kans om invloed uit te kunnen oefenen op het ontwerpproces van de toekomstige standaarden!

Over Bert Bos
Bert Bos stond in de vroege jaren samen met de Noor Haakon Wium Lie aan de basis van vormgevingstaal CSS, en is ook nu nog bezig met het vervolmaken van de CSS-specificaties, tegenwoordig vanuit het Franse INRIA - een van de drie wereldwijde W3C-hoofdkwartieren. Naast CSS werkte hij ook aan XML en internationalisering, en houdt hij zich bezig met MathML en veiligheid op het Web. Hij schreef samen met Haakon Wium Lie het standaardwerk over CSS: 'Cascading Style Sheets – designing for the Web'.

Waar?
Waag Society
Nieuwmarkt 4
1012 CR Amsterdam

Wanneer?
3 oktober 2013
20.00 tot 21.30h, borrel tot 22.30 uur

Toegang is gratis maar het aantal zitplaatsen is beperkt, dus reserveer snel: http://waag.org/nl/event/bert-bos .

Kijk hier voor het hele programma en voor aanmelding:
http://waag.org/nl/event/bert-bos

Zie ook de aankondiging op de W3C-kalender.