JSON-LD is een W3C Recommendation

De RDF Working Group heeft op 16 januari 2014 twee Recommendations gepubliceerd: JSON-LD 1.0 en JSON-LD 1.0 Processing Algorithms and API.

- JSON-LD 1.0. JSON is een nuttig dataserialisatie en messaging format. De specificatie definieert JSON- LD, een op JSON gebaseerd format om Linked Data te serialiseren. De syntax is ontworpen om eenvoudig te kunnen integreren in systemen die JSON al gebruiken en om te zorgen voor een soepel upgrade-pad van JSON naar JSON-LD. Het is vooral bedoeld als manier om Linked Data te gebruiken in web-gebaseerde programmeeromgevingen, om interoperabele webservices te bouwen en om Linked Data op te slaan in op JSON gebaseerde storage engines.

- JSON-LD 1.0 Processing Algorithms and API. Deze specificatie definieert een set van algoritmen voor programmatische transformaties van JSON-LD documenten. Herstructurering van data volgens de gedefinieerde transformaties vereenvoudigt vaak drastisch het gebruik ervan. Bovendien stelt dit document een Application Programming Interface (API) voor ontwikkelaars die de gespecificeerde algoritmen implementeren voor.

Meer informatie over de Data Activity.