W3C lanceert eerste HTML5 cursus in nieuwe samenwerking met edX

Het World Wide Web Consortium (W3C), de internationale technische standaardenorganisatie organisatie voor het Web, heeft op 31 maart 2015 aangekondigd dat het zich heeft aangesloten bij edX, een van 's werelds grootste online cursusplatforms, als een nieuw lid en dat het zijn eerste cursus over HTML5 zal aanbieden op 1 juni 2015. De inschrijving is meteen geopend.

W3Cx logo

Onder de naam W3Cx zal W3C een aantal MOOCs (Massive Open Online Courses) ontwikkelen, waarmee het zijn autoriteit en expertise zal tonen in een scala aan cursussen over core Webtechnologieën.

"W3C's samenwerking met edX breidt de mogelijkheden uit voor webontwikkelaars om cursussen te volgen die speciaal voor hen door W3C zijn gecreëerd," zei dr. Jeff Jaffe, CEO van W3C. "Deze W3Cx cursussen zullen hen helpen hun vaardigheden te vergroten en hen in staat stellen om de volgende leiders en vernieuwers op het Web te worden."

"We zijn vereerd W3C in edx.org te verwelkomen", zegt Anant Agarwal, CEO van edX. "Als een internationale gemeenschap, die erop gericht is om het Web tot zijn volle potentieel te ontwikkelen, zal W3C’s wereldwijde reikwijdte, expertise en samenwerkingsethos edX-leerlingen van over de hele wereld helpen nieuwe hoogten in hun technische kennis en vaardigheden te bereiken."

De eerste W3Cx cursus is HTML5-part 1, die zich zal richten op de fundamenten van Web design op een gemiddeld niveau. HTML5 is de standaardtaal van het Web en W3C en de Webgemeenschap hebben hem ontwikkeld. Het wordt algemeen erkend dat HTML5 de belangrijkste technologie is en blijft voor organisaties die op meerdere platforms applicaties leveren.

W3C Team launching W3Cx happily waving to the camera

Meer informatie: zie het volledige Engelstalige persbericht over de samenwerking met edX.