Nieuwe routekaart voor toekomst publiceren onderweg nu W3C en IDPF officieel samengaan

https://www.w3.org/ - 1 februari 2017 - De visie om Publicatie- en Web- technologieën af te stemmen en een nieuwe roadmap te creeren voor de toekomst van het publiceren werd vandaag officieel met de aankondiging dat het World Wide Web Consortium (W3C) en het International Digital Publishing Forum (IDPF) hun organisaties hebben gecombineerd. W3C is de wereldwijde standaardorganisatie die fundamentele webtechnologieën ontwikkelt zoals HTML, CSS, SVG, XML en WCAG. IDPF ontwikkelde de EPUB-standaard die wereldwijd wordt gebruikt voor toegankelijke ebooks en digitale publicaties.

Web Inventor en W3C directeur Sir Tim Berners-Lee deelde voor het eerst zijn visie op de toekomst van het publiceren op het Web op IDPF's DigiCon evenement in mei 2016, waar de twee organisaties publiekelijk plannen aankondigden om een ​​combinatie te verkennen om de afstemming van technologieën te versnellen.

Voor meer informatie, zie het hele Engelstalige persbericht over het samengaan van W3C en IDPF.

Zie ook het Engelstalige nieuwsbericht op de website van het CWI, W3C-lid en host van het W3C Benelux Office, met een testimonial van CWI-directeur Jos Baeten en een korte toelichting op de rol van Ivan Herman (W3C/CWI).