W3C-STAFLID Judy Brewer is 2018 ACM SIGACCESS Award Honoree

Judy Brewer

Op 25 juli heeft de ACM aangekondigd dat Judy Brewer van W3C de winnaar is van de 2018 SIGACCESS Award voor haar uitzonderlijke bijdragen aan computergebruik en toegankelijkheid.

De SIGACCESS Award for Outstanding Contributions to Computing and Accessibility is een erkenning voor personen die een belangrijke en duurzame bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van computertechnologieën die de toegankelijkheid van media en diensten voor mensen met een handicap verbeteren. Deze prijs is een erkenning voor leden van de gemeenschap voor prestaties op lange termijn of degenen die een opmerkelijke impact hebben gemaakt door een belangrijke innovatie.

Judy Brewer is directeur van het Web Accessibility Initiative (WAI) van het World Wide Web Consortium (W3C) en een principal research scientist bij het Computer Science and Artificial Intelligence Lab van MIT. Onder leiding van Judy heeft het WAI de afgelopen 21 jaar belangrijke toegankelijkheidsstandaarden ontwikkeld, waaronder de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), de Authoring Tool Accessibility Guidelines (ATAG), User Agent Accessibility Guidelines (UAAG) en Accessible Rich Internet Applications (WAI-ARIA).

Als onderdeel van de prijs is Judy uitgenodigd om een keynote talk te geven tijdens de ASSETS-conferentie op 22 oktober. Lees meer over de SIGACCESS Award, over WCAG en WAI.