Accessibility Navigation
Skip to content

Masterclass HTML5 door Mike Smith (W3C, Japan)

  • 21/07/2012
W3C Benelux & ISOC.nl Masterclasses

Masterclass HTML5
 

Het logo van W3C BeneluxHet logo van ISOC.nl


Masterclass HTML5 met Mike Smith (JP)
14 september 2012, Amsterdam

HTML5 is een van de meest prominente nieuwe technologieen van het moment. Inmiddels is het allang niet meer een eenvoudige opmaaktaal voor statische pagina's, maar de technische basis voor vele miljoenen toepassingen - niet alleen op het internet maar ook in allerlei apparaten zoals telefoons en tablets. HTML5 is binnen veel organisaties de komende jaren een behoorlijk belangrijk onderdeel van de platformonafhankelijkheidsstrategie en mobiele strategie. Tegelijk is er veel onduidelijkheid over wat nu de mogelijkheden en beperkingen van deze lingua franca van de moderne tijd zijn, en hoe de standaard zich de komende jaren zal gaan ontwikkelen.

Daarom organiseren Internet Society Nederland en W3C Benelux op 14 september 2012 in Amsterdam een masterclass met de HTML Activity Lead van het World Wide Web Consortium, Michael Smith. Smith is internationaal verantwoordelijk binnen W3C voor de ontwikkeling van HTML, en kan als geen ander antwoord geven op die belangrijke vragen.


Tijdens de masterclass kijken we vanuit het oog van de storm naar HTML5 - wat je er nu mee kan, wat eraan zit te komen en wat do's en don'ts zijn. Tijdens de masterclass verzorgt de Nederlandse webstandaarden-expert Anne van Kesteren een gastoptreden. Van Kesteren is internationaal bekend vanwege zijn werk als Standards Engineer bij browserleverancier Opera.
 

 

Over de spreker

Michael Smith startte in 2007 bij W3C bij het Mobile Web Initiative. Nu werkt hij aan kernstandaarden gerelateerd aan browsertechnologieen, in het bijzonder HTML5 en andere standaarden die gerelateerd zijn aan Web Applications. Mike woont en werkt in Tokyo.

Voordat hij bij W3C kwam, werkte hij voor Opera Software en Openwave Systems, waar hij zich bezighield met design, development, testing en deployment van software voor mobile operators in Japan.

 

De masterclass van Mike Smith wordt gehouden als onderdeel van de W3C/ISOC.nl serie masterclasses over nieuwe webtechnieken, met onder meer ook CSS-uitvinder Bert Bos.


Inschrijven

De bijeenkomst vindt plaats op het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) op het Science Park in Amsterdam. Je kunt je inschrijven via de registratiepagina van deze site. Leden van ISOC en W3C krijgen 50% korting op de toegangsprijs van 100 euro. Er is maar een heel beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus als je interesse hebt: wees er snel bij voor de deuren dichtgaan.

 

Locatie: Centrum Wiskunde & Informatica (CWI), Science Park 123, 1098 XG Amsterdam. Tijden (o.v.): 13.30-17.00 uur.

 

Copyright © 2012 W3C ® (MIT, ERCIM, Keio) Usage policies apply.