Accessibility Navigation
Skip to content

Fronteers Workshop Future CSS door Bert Bos

  • 16/01/2013

CSS is nog steeds in ontwikkeling. De specificatie is opgedeeld in enkele tientallen modules die elk hun eigen tijdspad volgen. Sommige zijn al klaar, andere nog maar net begonnen.

Ongeveer elke twee jaar publiceert de CSS werkgroep van W3C een "CSS Snapshot," een memo met de lijst van stabiele modules. Maar veel producten, vooral browsers, hebben al experimentele implementaties van modules die nog niet helemaal stabiel zijn.

Deze workshop behandelt de modules die in de afgelopen paar jaar gereed zijn gekomen en de belangrijkste modules die in 2013 of 2014 zullen stabiliseren. Dit zijn modules waarvoor experimentele implementaties bestaan of in ieder geval een prototype.Voorbeelden van stabiele modules zijn Backgrounds and Borders, Multi-column, Colors en Media Queries. Voorbeelden van minder stabiele modules zijn Transforms, Animations en Exclusions and Shapes. En modules als Flexbox zitten daar ergens tussenin. In totaal komen waarschijnlijk zo'n 12 tot 14 verschillende modules aan bod.

Aan de hand van voorbeelden worden de toepassingen van elke module uitgelegd. Deelnemers kunnen die zelf testen en proberen eigen variaties te maken.

De workshop Future CSS zal worden gegeven door Bert Bos, mede-uitvinder (!) van CSS

Meer informatie: http://fronteers.nl/workshops/future-css-bert-bos
Tijden: 28 januari 2013, 9.00 uur inloop, rond 17.00 uur einde. Locatie: Seats2Meet, Utrecht, Nederland.
Leden van Fronteers betalen 100 euro. Niet-leden betalen 200 euro, exclusief btw.

Meteen na de bekendmaking was de workshop volgeboekt; er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.

 

Copyright © 2012 W3C ® (MIT, ERCIM, Keio) Usage policies apply.