W3C

World Wide Web Consortium lanceert W3C European Interop Tour

Presentaties in Paris, Vienna, Dublin en Brussel brengen nieuws over Web Technologieën en uitbreiding van de W3C Kantoren naar regio's

Contact America --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 or +1.617.253.2613
Contact Europe --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Contact Asia --
Saeko Takeuchi <saeko@w3.org>, +81.466.49.1170

(ook beschikbaar in het Frans, Japans, Duits en Engels)


http://www.w3.org/ -- 21 mei 2002 -- Het World Wide Web Consortium (W3C) lanceert door heel Europa een reeks van ééndaagse evenementen, die vandaag van start gaat in Parijs, Frankrijk, en eindigt op 3 juni 2002 in Brussel, België. Tijdens deze "W3C Interop Tour", zullen het W3C Team en gastsprekers presentaties geven waarin zij aangeven hoe W3C technologiëen op elkaar afgestemd zijn en de basis vormen voor een verder evoluerend Web. Daarnaast zal W3C tijdens de Interop Tour drie nieuwe regionale W3C Kantoren openen waarmee de organisatie haar invloed in Europa wil uitbreiden.

Het verspreiden van W3C's boodschap over interoperabiliteit

W3C heeft meer dan 40 "Recommendations" gepubliceerd, die een scala van Web technologiëen bestrijken. Ze omvatten multimedia (Synchronized Multimedia Integration Language, of SMIL), privacy (Platform for Privacy Preferences, of P3P), XML, metadata (Resource Description Framework, of RDF), wiskunde, en Scalable Vector Graphics. De Interop Tour is opgezet om te verklaren en demonstreren hoe die technologiëen op elkaar afgestemd zijn en elkaar aanvullen, en hoe ontwikkelaars toepassingen kunnen bouwen die daar optimaal gebruik van maken.

W3C Interop evenementen gepland in vier regio's

Het tijdschema en de locaties van de evenementen is als volgt:

Elk evenement bestaat uit een reeks presentaties over verschillende "W3C Recommendations" afgerond met praktische voorbeelden. Deze presentaties worden gegeven door drie tot vier leden van het W3C Team en een gastspreker die de plaatselijke gemeenschap vertegenwoordigt. Alle evenementen zijn (na inschrijving) toegankelijk voor het publiek.

De evenementen zijn georganiseerd door INRIA, de Europese Host van W3C, en drie van de Europese W3C Kantoren (Benelux, Duitsland en Oostenrijk, en Verenigd Koninkrijk en Ierland).

W3C verhoogt de aanwezigheid in Europa door regionalisering

Sinds 1998 breidt W3C zich verder uit buiten de grenzen van de VS, Frankrijk en Japan (waar W3C voornamelijk gesitueerd is), met W3C Kantoren; er zijn momenteel twaalf W3C Kantoren. Sommigen richten zich op een enkel land, terwijl anderen er voor zorgen dat W3C aanwezig is in verscheidene omringende landen, vanwege bepaalde gelijkenissen op het vlak van taal, cultuur, frequente contacten etc. Het Europese regionaliseringsprogramma begon in 2002, met geld van de Europese Commissie via het QUESTION-HOW project. Als gevolg van het programma :

De W3C Interop Tour is het eerste publieke evenement voor deze drie regionale Kantoren.

Over het World Wide Web Consortium (W3C)

Het W3C is opgericht om het Web tot zijn volle potentieel te ontwikkelen door gemeenschappelijke protocols te ontwikkelen die zijn evolutie bevorderen en de interoperabiliteit garanderen. Het is een internationaal industrieconsortium dat gezamenlijk geleid wordt door het MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) in de VS, INRIA in Frankrijk en Keio University in Japan. Door het Consortium verleende diensten omvatten o.m.: een archief met informatie over het World Wide Web voor ontwikkelaars en gebruikers, en verscheidene prototype- en voorbeeldtoepassingen om het gebruik van nieuwe technologie te demonstreren. Momenteel zijn ongeveer 500 organisaties lid van het Consortium. Voor meer informatie zie http://www.w3.org/