Richtlijn
5. Creëer tabellen die zich netjes laten transformeren.

Richtlijn
Dia 6 van 17
Vorige pagina. Volgende pagina.

Let erop dat tabellen de noodzakelijke opmaak hebben om door toegankelijke browsers en andere user agents getransformeerd te worden.

Tabellen moeten gebruikt worden voor het weergeven van gegevens ("gegevenstabellen"). Contentontwikkelaars moeten het gebruik van tabellen voor de layout van pagina's ("layouttabellen") vermijden. Tabellen voor welk gebruik dan ook leveren ook speciale problemen op voor gebruikers van schermlezers.

Sommige user agents geven gebruikers de gelegenheid om langs tabelcellen te navigeren en de header en andere informatie in de cel te bekijken. Mits ze correct zijn opgemaakt, zullen deze tabellen user agents van de juiste informatie voorzien.

De ijkpunten voor deze richtlijn zijn van direct nut voor mensen die een tabel met auditieve middelen lezen (bijvoorbeeld een schermlezer of een computer in de auto) of die slechts een gedeelte van de pagina tegelijk zien (bijvoorbeeld gebruikers met blindheid of met slecht zicht, die auditieve uitvoer gebruiken of braille-uitvoer, of andere gebruikers van apparaten met een klein scherm, etc.).

Check IJkpunten voor richtlijn 5.

Volgende dia: Richtlijn 6.

Inleiding: Inhoud Richtlijnen: Inhoud IJkpunten: Inhoud Voorbeelden: Inhoud

Vorige pagina. Volgende pagina.

Chuck Letourneau & Geoff Freed

W3C Web Accessibility Initiative

Copyright © 2000 W3C