Multimedia Software Pagina


Keer terug naar Voorbeeld voor IJkpunt 1.3 Keer terug naar Voorbeeld voor IJkpunt 1.4

Om toegankelijke multimediapresentaties te zien moet u eerst de geschikte software downloaden. U kunt kiezen uit de volgende lijst

 1. QuickTime
  MoviePlayer, een onderdeel van QuickTime 4.0, is noodzakelijk om toegankelijke QuickTime filmclips te vertonen die of een Macintosh of een PC gebruiken. U kunt de gratis versie downloaden voor elk van beide platforms of, als u wilt profiteren van alle eigenschappen van QuickTime, de extra $29.95 betalen en de upgrade naar QuickTime 4.0 Pro krijgen. Maar voor deze demonstratie is alleen de gratis versie nodig. Als u die eenmaal hebt geïnstalleerd kunt u meer informatie lezen over het spelen van de toegankelijke QuickTime-clip.

 2. SMIL
  Verschillende SMIL-spelers zijn beschikbaar. Om de voorbeelden uit deze cursus te bekijken zult u de G2 Player van RealNetworks nodig hebben. De gratis versie van de software zal voldoende zijn voor onze filmpjes. U zult ook WinZip nodig hebben om de SMIL-clip te ontzippen alvorens hem te spelen. Download en installeer de G2 op uw PC (er is nog geen Mac-versie beschikbaar). Als u die eenmaal hebt geïnstalleerd kunt u meer informatie lezen over het spelen van de toegankelijke SMIL-clip.

 3. SAMI
  Microsoft's SAMI format is nu beschikbaar voor gebruik, maar authoring tools zijn nog steeds in ontwikkeling. Kijk uit naar de release van NCAM's multiformat Media Access Generator (MAGpie) in het najaar van 1999 en een SAMI basis-editor van Microsoft. Download en installeer voorlopig Media Player op uw PC (er is nog geen Mac-versie beschikbaar). Als u die eenmaal hebt geïnstalleerd kunt u de SAMI demo-clips spelen die in deze dia's te vinden zijn (ze komen gauw!). U kunt meer lezen over SAMI op de Microsoft's SAMI informatiepagina.

 4. MAGpie
  Hoewel niet noodzakelijk voor het bekijken van film- of geluidsclips, komt er nieuwe software, die het makkelijker zal maken om toegankelijke multimedia te creëren. NCAM's nieuwe ondertiteleditor, MAGpie, zal u de mogelijkheid geven om ondertitels in drie verschillende formaten te genereren – QuickTime, SMIL en SAMI –uit een enkele ondertiteltekstfile. MAGpie zal beschikbaar komen in het najaar van 1999 en zal gratis te downloaden zijn. Kijk naar deze plek voor geactualiseerde informatie of controleer NCAM's Web Access Project voor details. Voorlopig – totdat MAGpie is gepubliceerd – kunt u de Web Access Project Web site bekijken voor instructies voor het schrijven van uw eigen SMIL- en QuickTime-titels.

Keer terug naar Voorbeeld voor IJkpunt 1.3 Keer terug naar Voorbeeld voor IJkpunt 1.4
Copyright © 2000 W3C