Toegankelijke QuickTime-clips


Voeg altijd ondertitels en auditieve beschrijvingen bij uw QuickTime multimedia.

Voor een voorbeeld van een netjes ondertitelde film met auditieve beschrijving kunt u deze gezipte QuickTime clip 'Vang !' downloaden (De file is iets groter dan 2.4MB). Gebruik na het ontzippen QuickTime 4.0 om hem op een Mac of PC te spelen.

Hebt u QuickTime 4.0 niet? Controleer de multimedia software pagina voor u verder gaat. Overigens is hier de ondertitelde en beschreven transcriptie voor de film "Vang !".

Om de film te spelen moet u MoviePlayer openen en dan WAICatch.mov openen. De film is geïnstalleerd met de ondertitels en beschrijvingen op aan. U kunt de ondertitlel- en beschrijvingsporen aan- en uitzetten voorzover nodig door de volgende eenvoudige instructies op te volgen:

 1. Mac:
  Open Edit-menu
  Kies Enable-sporen
  Zet de sporen aan of uit naar behoefte
  Kies de OK knop

 2. PC:
  Open Edit-menu
  Kies Enable-sporen
  Zet de sporen aan of uit naar behoefte
  Kies de OK knop

MoviePlayer laat je ook het tekstspoor doorzoeken op specifieke woorden of uitdrukkingen. Om dit te doen moet je het Edit menu openen, Find kiezen en een woord intypen dat in de ondertitels voorkomt. Druk op de Enter- of Return-toets en MoviePlayer zal naar het eerste frame van de clip gaan waar de tekst voorkomt. NB. deze eigenschap zal ook werken als het tekstspoor is uitgezet.


Een niveau hoger Naar the Multimedia Software Pagina.

Copyright © 2000 W3C