Voorbeeld voor IJkpunt
1.3 – Totdat user agents automatisch de tekst van een beeldspoor hardop kunnen voorlezen kan je een auditieve beschrijving geven van de belangrijke informatie van het beeldspoor van een multimediapresentatie.

Voorbeeld
Dia 20 van 120
Vorige dia. Volgende dia.

Prioriteit 1

Een auditieve beschrijving van het beeldspoor van een multimediaclip wordt gebruikt voor het overbrengen van belangrijke informatie, zoals decors, beweging, histogrammen, grafieken, etc., die anders verloren gaat als de gebruiker het scherm niet kan zien. Voor personen die blind zijn of visueel gehandicapt zijn deze auditieve beschrijvingen noodzakelijk, wil de gebruiker enige op video gebaseeerde presentatie volledig begrijpen.

Deze richtlijn is slechts een oplapmaatregel, omdat we verwachten dat toekomstige user agents in staat zullen staan om een tekst-naar-spraak applicatie te gebruiken om automatisch auditieve beschrijvingen van tekst te lezen en te spreken. Het opschrijven van beschrijvingen (liever dan ze op te nemen) is waarschijnlijk makkelijker voor pagina-auteurs aangezien slechts een tekstverwerker nodig is. Het leveren van auditieve beschrijvingen verlangt van de pagina-auteur dat zij geluidsapparatuur en tekstverwerkende faciliteiten heeft. Nog een voordeel van textuele beschrijvingen (tegen auditieve beschrijvingen) is dat de tekstfile geïndexeerd en afgezocht kan worden, net als iedere andere tekst op een Web site.

Een niveau hoger Naar IJkpunten voor Richtlijn 1.
Volgende dia: Voorbeeld voor IJkpunt 1.3 vervolg

Inleiding: Overzicht Richtlijnen: Overzicht IJkpunten: Overzicht Voorbeelden: Overzicht

Vorige pagina. Volgende pagina.

Chuck Letourneau & Geoff Freed

W3C Web Accessibility Initiative

Copyright © 2000 W3C