Voorbeeld voor IJkpunt
1.4 – vervolg

Voorbeeld
Dia 23 van 120
Vorige dia. Volgende dia.

Hoe zorgt u ervoor dat uw films of multimedia aan deze richtlijn voldoen?

  1. In veel gevallen worden multimediaprojecten voor u gecreëerd door professionele studio's die al de mogelijkheid hebben (of die moeten hebben) om toegankelijke equivalenten te produceren. Als u een contract afsluit voor dit soort werk, moet u de toegankelijke alternatieven in uw aanbestedingseisen opnemen.

  2. Als u uw eigen multimedia- of filmclips produceert, hebt u waarschijnlijk al de gereedschappen bij de hand om uw eigen toegankelijke equivalenten te maken. Veel standaard geluids-, film- of animatiepakketten (waaronder die van Apple's QuickTime of RealNetworks) kunnen gebruikt worden om toegankelijke formaten te creëren.

Momenteel zijn er drie formaten of talen die de mogelijkheid ondersteunen om equivalente alternatieven te synchroniseren. Dat zijn Apple's QuickTime, W3C's SMIL (Synchronized Multimedia Integration Language) en Microsoft's SAMI. U zult verschillende software nodig hebben om de verschillende formaten af te spelen, dus controleer de multimediasoftwarepagina om te downloaden wat geschikt is. Vanaf de multimediasoftwarepagina,leveren we links naar voorbeelden die de synchronisatie van equivalente alternatieven demonstreren.

Een niveau hoger Naar IJkpunten voor Richtlijn 1.
Volgende dia: Voorbeeld voor IJkpunt 1.5

Inleiding: Overzicht Richtlijnen: Overzicht IJkpunten: Overzicht Voorbeelden: Overzicht

Vorige pagina. Volgende pagina.

Chuck Letourneau & Geoff Freed

W3C Web Accessibility Initiative

Copyright © 2000 W3C