Voorbeeld voor IJkpunt
2.1 – Zorg ervoor dat alle informatie die met behulp van kleur wordt overgebracht ook beschikbaar is zonder kleur, bijvoorbeeld uit de context of uit de opmaak.

Voorbeeld
Dia 25 van 120
Vorige dia. Volgende dia.

Prioriteit 1

Blij gezicht: goede keus!Het eerste voorbeeld gebruikt kleur om de favoriete keus te accentueren voor diegenen die het kunnen waarnemen en een geordende lijst om de favoriete keus aan te geven voor mensen die geen kleuren kunnen zien.

Voorbeeld 1: Er zijn twee manieren om dingen hier voor elkaar te krijgen. De tweede methode, ook in rood vertoond, heeft de voorkeur.

  1. Uw manier.
  2. Mijn manier.

Boos gezicht: slechte keus!gebruik geen kleur om informatie over te brengen, tenzij de informatie ook duidelijk blijkt uit de opmaak en/of tekst. Zonder kleur is het volgende voorbeeld zonder betekenis. (Dit voorbeeld is opzettelijk zonder kleur om auteurs te laten zien dat als degenen die hun pagina bezoeken geen kleur kunnen zien, zij niet zullen begrijpen wat de auteur probeert te vertellen. )

Voorbeeld 2: Er zijn twee manieren om dingen hier voor elkaar te krijgen. De methode van onze voorkeur is in rood aangegeven.


Een niveau hoger Naar IJkpunten voor Richtlijn 2.
Volgende dia: Voorbeeld voor IJkpunt 2.2

Inleiding: Overzicht Richtlijnen: Overzicht IJkpunten: Overzicht Voorbeelden: Overzicht

Vorige pagina. Volgende pagina.

Chuck Letourneau & Geoff Freed

W3C Web Accessibility Initiative

Copyright © 2000 W3C