Voorbeeld voor IJkpunt
2.2 – Zorg ervoor dat combinaties van voorgrond- en achtergrondkleur voldoende contrast geven, als ze gezien worden door iemand met kleurenblindheid of als ze op een zwart-wit beeldscherm zijn te zien.

Voorbeeld
Dia 26 van 120
Vorige dia. Volgende dia.

Prioriteit 2: voor afbeeldingen.

Het eerste voorbeeld toont een bitmapafbeelding die donkere tekst op een lichte achtergrond bevat, wat onder bijna alle omstandigheden een goed contrast is voor bekijken. Het tweede voorbeeld laat een afbeelding zien met een slechte keus voor voorgrond- en achtergrondkleur. Sommige mensen of sommige apparaten kunnen de content waarschijnlijk niet goed interpreteren. De reden dat de prioriteit hoger is voor kleurkeuzes in een afbeelding is dat de gebruiker geen greep heeft op de weergave van de kleur van een afbeelding

Blij gezicht: goede keus!Boos gezicht: slechte keus!
Voorbeeld 1: Afbeelding van tekst met goed kleurcontrast tegen een achtergrond.  Voorbeeld 2: Afbeelding van tekst met slecht kleurcontrast tegen een achtergrond.

Opmerking over toegang: de feitelijke bewoording in deze voorbeeldafbeeldingen is dezelfde als in de volgende voorbeelden van tekstkleur.


Een niveau hoger Naar IJkpunten voor Richtlijn 2.
Volgende dia: Voorbeeld voor IJkpunt 2.2 vervolg

Inleiding: Overzicht Richtlijnen: Overzicht IJkpunten: Overzicht Voorbeelden: Overzicht

Vorige pagina. Volgende pagina.

Chuck Letourneau & Geoff Freed

W3C Web Accessibility Initiative

Copyright © 2000 W3C