Voorbeeld voor IJkpunt
6.2, vervolg.

Voorbeeld
Dia 55 van 120
Vorige dia. Volgende dia.

Opmerking over toegankelijkheid: Dit eenvoudige voorbeeld gebruikt een tabel en een animatieafbeelding om het uiterlijk te simuleren van een dynamische pagina die met FRAME-opmaak is gecreëerd.

Animatieafbeelding pendelt tussen  een plaatje 
van een house en een plaatje van een telefoon menu

Je zou denken dat het verstandig is om het "title"-attribuut van het FRAME-element te gebruiken om de content van het frame te labelen of te beschrijven, maar er ontstaan problemen, als je dynamische content-veranderingen doet. Als je de bron verandert, kan je niet makkelijk ook de titel op het FRAME veranderen, dus de content zou dan veranderen terwijl de titel constant zou blijven. Als evenwel de bron van elke nieuwe afbeelding of andere content een HTML-file is, kan die file alle tekstequivalenten of verklarende informatie bevatten die de gebruiker nodig heeft om de veranderingen te begrijpen.

Boos gezicht: slechte keus! In dit voorbeeld zou het frame met plaatje gecreëerd kunnen worden met de volgende code:

<FRAME src="image-changer.html" title="plaatje van een huis">

Maar de titel, 'plaatje van een huis', zou geen geschikte titel zijn voor het frame aangezien de afbeelding verandert van een huis in een telefoon en terug.

Blij gezicht: goede keus! Een geschikter titel zou zijn "frame met veranderend plaatje".

Dit leidt tot de vraag: hoe kan je zinvolle 'alt-'tekst voor willekeurige afbeeldingen leveren die dynamisch aan een pagina worden toegevoegd? Kan iemand een geschikte techniek voorstellen? Neem s.v.p. contact op met de auteurs voor uw ideeën.


Een niveau hoger Naar IJkpunten voor Richtlijn 6.
Volgende dia: Voorbeeld voor IJkpunt 6.3

Inleiding: Overzicht Richtlijnen: Overzicht IJkpunten: Overzicht Voorbeelden: Overzicht

Vorige pagina. Volgende pagina.

Chuck Letourneau & Geoff Freed

W3C Web Accessibility Initiative

Copyright © 2000 W3C