Voorbeeld voor IJkpunt
9.1 – Lever client-side image maps in plaats van server-side image maps behalve waar de gebieden niet kunnen worden gedefinieerd met behulp van een beschikbaar geometrisch model.

Voorbeeld
Dia 66 van 120
Vorige dia. Volgende dia.

Prioriteit 1

Het doel van dit ijkpunt, in het kader van apparaatonafhankelijkheid is ons eraan te herinneren dat client-side image maps de alt-attributen op de AREA-elementen kunnen (en moeten) gebruiken om de gebruiker het doel (de bestemming) van elk actief gebied te laten weten. Server side image maps kunnen meestal de gebruiker niet gelijksoortige informatie leveren. Als je een server side image map moet gebruiken, moet je voor gebruikers een alternatieve manier leveren om te navigeren door de links die verborgen zijn in de image map.

Server side image maps zijn nog steeds belangrijk voor applicaties als geografische informatiesystemen en kartografische applicaties waar elk punt (coördinatenpaar) actief is. Het ontwerpen van een client side map met duizenden actieve regio's bestaande uit een enkele pixel zou erg moeilijk zijn.


Een niveau hoger Naar IJkpunten voor Richtlijn 9.
Volgende dia: Voorbeeld voor IJkpunt 9.1 vervolg

Inleiding: Overzicht Richtlijnen: Overzicht IJkpunten: Overzicht Voorbeelden: Overzicht

Vorige pagina. Volgende pagina.

Chuck Letourneau & Geoff Freed

W3C Web Accessibility Initiative

Copyright © 2000 W3C