Voorbeeld voor IJkpunt
9.3 – Specificeer voor scripts liever logische event handlers dan apparaatonafhankelijke event handlers.

Voorbeeld
Dia 70 van 120
Vorige dia. Volgende dia.

Prioriteit 2

Een event-handler roept een script aan, als er een bepaalde gebeurtenis (event) plaatsvindt (voorbeelden: de muis beweegt, een toets wordt ingedrukt, het document wordt geladen, etc.). In HTML 4.0 worden event-handlers verbonden aan elementen via event-handlerattributen (de attributen die beginnen met "on", zoals in "onkeyup").

Wat er gebeurt als een event plaatsvindt hangt af van het script dat de auteur van de pagina heeft gecreëerd. Sommige produceren zuiver decoratieve effecten zoals het accentueren van een afbeelding of kleurverandering van de tekst van een element. Andere produceren veel substantiëlere effecten, zoals het uitvoeren van een berekening, het leveren van belangrijke informatie aan de gebruiker of het opsturen van een formulier. Voor scripts die meer doen dan alleen de presentatie van een element veranderen moeten contentontwikkelaars het volgende doen:

Gebruik liever event-triggers op applicatieniveau dan die op interactieniveau. In HTML 4.0, zijn eventattributen op applicatieniveau "onfocus", "onblur" (het tegenovergestelde van "onfocus") en "onselect". Merk op dat deze attributen ontworpen worden om apparaatonafhankelijk te zijn, maar in hedendaagse browsers geïmplementeerd worden als bij het toestsenbord behorende events .

Lever anders, als u apparaatonafhankelijke attributen moet gebruiken, ten overvloede invoermechanismen (d.w.z. specificeer twee handlers voor hetzelfde element):


Een niveau hoger Naar IJkpunten voor Richtlijn 9.
Volgende dia: Voorbeeld voor IJkpunt 9.3 vervolg

Inleiding: Overzicht Richtlijnen: Overzicht IJkpunten: Overzicht Voorbeelden: Overzicht

Vorige pagina. Volgende pagina.

Chuck Letourneau & Geoff Freed

W3C Web Accessibility Initiative

Copyright © 2000 W3C