Voorbeeld voor IJkpunt
10.1 – Totdat user agents gebruikers toestaan om het ongewild openen van nieuwe vensters uit te zetten, is het beter om geen pop-ups of andere vensters te laten verschijnen en het actuele venster niet te veranderen zonder de gebruiker daarover te informeren.

Voorbeeld
Dia 77 van 120
Vorige dia. Volgende dia.

Prioriteit 2

Hebt u ooit een link geselecteerd om naar een nieuwe pagina te kijken, om vervolgens tot de ontdekking te komen dat het "terug"-, "ga terug" – of "vorige pagina"-mechanisme van uw browser niet langer schijnt te werken? Grote verrassing... de link die u koos heeft de nieuwe pagina wellicht een eigen nieuw venster laten inladen. Als beide pagina's het hele scherm vullen, weet u wellicht niet dat u twee browsersessies hebt te gaan. De code om de nieuwe pagina te openen in zijn eigen venster zou er zo uit kunnen zien:

<A HREF="new-pagina.htm" TARGET="_blank">De Wondere Wereld van Sponge</A>

waar TARGET=_blank de browser instrueert een nieuw venster voor deze pagina te produceren (of te openen).

Dus als uw link een nieuw venster produceert of een ander venster doet "opspringen" op uw scherm of het brandpunt van het systeem verplaatst naar een FRAME of nieuw Venster, is het wel zo aardig om de gebruiker te vertellen dat zoïets zal gebeuren.

Bezoek De Wondere Wereld van Sponge (NB: deze link zal de pagina in een nieuw browservenster openen.)


Een niveau hoger Naar IJkpunten voor Richtlijn 10.
Volgende dia: Voorbeeld voor IJkpunt 10.2

Inleiding: Overzicht Richtlijnen: Overzicht IJkpunten: Overzicht Voorbeelden: Overzicht

Vorige pagina. Volgende pagina.

Chuck Letourneau & Geoff Freed

W3C Web Accessibility Initiative

Copyright © 2000 W3C