W3C

W3C nodigt ontwikkelaars uit om WCAG 2.0 te implementeren

WAI's Richtlijnen voor Toegankelijkheid van Web Content versie 2.0 naar Candidate Recommendation

Contactpersoon Amerika en Australië --
Ian Jacobs, <ij@w3.org>, +1.718.260.9447 of +1.617.253.2613
Contactpersoon Europa, Afrika en Midden-Oosten --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Contactpersoon Azië --
Kanako Iwasa <keio-contact@w3.org>, +81.466.49.1170


http://www.w3.org/ – 30 april 2008 – W3C maakt vandaag bekend dat de Richtlijnen voor Toegankelijkheid van Web Content versie 2.0 (WCAG 2.0) klaar zijn voor ontwikkelaars en ontwerpers om te testen in Webcontent en Webapplicaties. De publication van WCAG 2.0 als Candidate Recommendation, een belangrijke stap in het standaardiseringsproces van W3C, wijst op brede overeenstemming binnen de werkgroep WCAG en onder de recensenten van de technische inhoud van het document.

"De gemeenschap ziet reikhalzend uit naar de voltooiing van WCAG 2.0 als W3C Recommendation, en dit brengt ons een stap dichterbij," zei Loretta Guarino Reid, vicevoorzitter van werkgroep WCAG. "Bevordering van WCAG 2.0 naar Candidate Recommendation resulteert in een stabiel document dat ontwikkelaars kunnen gebruiken voor testimplementaties in hun websites."

WCAG 2.0 voldoet aan de behoeftes van vandaag

WCAG rich zich op toegankelijkheid van Webcontent voor gehandicapte personen en veel oudere gebruikers en is een van de drie richtlijnen voor toegankelijkheid van het Web die het Web Accessibility Initiative (WAI) van W3C heeft geproduceerd. WCAG 2.0 levert een stabiele fundering voor toegankelijkheid van Webcontent en Webapplicaties; verder stellen ondersteunende documenten het in staat om flexibel gebruikt te worden binnen een breed scala van Webtechnologieën en -omgevingen in het huidige Web. WCAG 2.0 is ontworpen voor een groter gebruikersgemak dan WCAG 1.0 en is precieser te testen met gebruikmaking van automatisch testen en menselijke evaluatie.

WCAG 2.0 neemt uitgebreide respons van de gebruikersgemeenschap op

"WCAG 2.0 is ontwikkeld met uitgebreide inbreng van de gebruikersgemeenschap," zei Gregg Vanderheiden, vicevoorzitter van de werkgroep WCAG en directeur van het Trace R&D Center aan de Universiteit van Wisconsin te Madison. "We hebben hard gewerkt: twaalf Working Drafts gepubliceerd en meer dan 3000 commentaren verwerkt, om ervoor te zorgen dat WCAG 2.0 voldoet aan de behoefte aan een geactualiseerde internationale standaard waarmee nationale en locale richtlijnen voor toegankelijkheid van het Web kunnen harmoniseren."

Werkgroep WCAG vraagt om diverse implementaties van WCAG 2.0

De werkgroep verzoekt om uiterlijk 30 juni 2008 feedback uit implementatie-ervaring van WCAG 2.0 in diverse soorten websites en webapplicaties te leveren. Een uitgebreide suite ondersteunende documenten is beschikbaar om implementatoren te helpen; deze omvat

Over het World Wide Web Consortium (W3C)

W3C is opgericht om het Web tot zijn volle potentieel te ontwikkelen door gemeenschappelijke protocollen op te zetten die zijn evolutie bevorderen en de interoperabiliteit garanderen. Het is een internationaal industrieconsortium dat gezamenlijk geleid wordt door het MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) in de VS, ERCIM in Europa en de Universiteit van Keio in Japan. Door het Consortium verleende diensten omvatten o.m.: een archief met informatie over het World Wide Web voor ontwikkelaars en gebruikers, en verscheidene prototype- en voorbeeldtoepassingen om het gebruik van nieuwe technologie te demonstreren. Momenteel zijn meer dan 400 organisaties lid van het Consortium. Voor meer informatie zie http://www.w3.org/

Over het Benelux Kantoor van het World Wide Web Consortium (W3C)

Het Benelux Kantoor van W3C (w3c.nl) is gehuisvest op en wordt beheerd door het Centrum Wiskunde & Informatica.

Over het Web Accessibility Initiative (WAI)

Het Web Accessibility Initiative (WAI) van W3C streeft wereldwijd samen met organisaties toegankelijkheid van het Web na door

Het WAI wordt gedeeltelijk ondersteund door het Amerikaanse Ministerie van Onderwijs, het EU-programma Information Society Technologies, IBM, Microsoft Corporation, SAP en Wells Fargo.