Het logo van W3C Benelux W3C Benelux Kantoor

Het Web tot zijn volle potentieel ontwikkelen...

W3C verwelkomt de ontwikkelaars op de WWW2009 in Madrid

Mobiele Widgets en het Sociale Web zijn onderwerpen van W3C Track's "Eén kamp per dag"

Contactpersoon Amerika en Australië --
Ian Jacobs, <ij@w3.org>, +1.718.260.9447 of +1.617.253.2613
Contactpersoon Europa, Afrika en Midden-Oosten --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Contactpersoon Azië --
Kanako Iwasa <keio-contact@w3.org>, +81.466.49.1170

(oorspronkelijke tekst in http://www.w3.org/2009/04/w3ctrack-pressrelease.html.en; zie ook vertalingen in andere talen)http://www.w3.org/ -- 7 april 2009 -- Het World Wide Web Consortium (W3C) nodigt de deelnemers aan de WWW2009-conferentie en de locale Spaanse gemeenschap van ontwikkelaars uit om mee te doen aan het nieuwe format van het W3C track . Voor de allereerste keer, op 23 en 24 april, zal W3C twee "camps" voor ontwikkelaars organiseren met als oogmerk om actuele onderwerpen in Webontwikkeling en -codering te bespreken. Het camp voor Mobiele Widgets en het camp voor het Sociale Web zullen discussies aanslingeren en resultaten propageren in de vorm van werkende mobiele widgets, respectievelijk semantisch/sociale Webinstrumenten.

W3C vraagt om suggesties van discussiepunten via track @@wikis en om meer discussie door middel van (twitteren). Een speciaal gereduceerd inschrijvingstarief om het W3C-track bij te wonen is beschikbaar (zie de instructies voor elektronische inschrijving op de W3C-track pagina).

Naast het W3C Track zal Tim Berners-Lee, directeur W3C en uitvinder van het Web, een keynote speech geven met als titel "Twenty Years: Looking Forward, Looking Back" op woensdag 22 april, gevolgd door een persconferentie.

Alle evenementen zullen plaats vinden in het Palacio Municipal de Congresos Campo de las Naciones, in Madrid, Spanje.

Over het World Wide Web Consortium (W3C)

W3C is opgericht om het Web tot zijn volle potentieel te ontwikkelen door gemeenschappelijke protocollen op te zetten die zijn evolutie bevorderen en de interoperabiliteit garanderen. Het is een internationaal industrieconsortium dat gezamenlijk geleid wordt door het MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) in de VS, ERCIM in Europa en de Universiteit van Keio in Japan. Door het Consortium verleende diensten omvatten o.m.: een archief met informatie over het World Wide Web voor ontwikkelaars en gebruikers, en verscheidene prototype- en voorbeeldtoepassingen om het gebruik van nieuwe technologie te demonstreren. Momenteel zijn meer dan 400 organisaties lid van het Consortium. Voor meer informatie zie http://www.w3.org/

Over het Benelux Kantoor van het World Wide Web Consortium (W3C)

Het Benelux Kantoor van W3C (w3c.nl) is gehuisvest op en wordt beheerd door het Centrum Wiskunde & Informatica.