Accessibility Navigation
Skip to content

W3C sponsors WebSci'18

  •  28/05/2018

W3C is proud to be sponsoring ACM WebSci 2018. When you attend the conference, please visit the W3C booth during the Poster Session on 28 May 2018 to find out more about W3C and how to become a member. You can also pick up a free gift! We look forward to seeing you there.

 

Class of students working on Web standardsW3C heeft op 8 februari 2018 een samenwerking aangekondigd met het User Experience and Interaction Design programma van Jefferson University, dat een klas en een kleine werkgroep studentontwerpers heeft opgezet om W3C’s specificatiesjabloon opnieuw te ontwerpen,

ActivityPub is nu een W3C Recommendation

  •  23/01/2018

De Social Web Working Group heeft op 23 januari 2018 ActivityPub gepubliceerd als een W3C Recommendation.

ActivityPub is een gedecentraliseerd sociaal netwerkprotocol op basis van het gegevensformaat ActivityStreams 2.0 . Het biedt een client-naar-server-API voor het maken, bijwerken en verwijderen van inhoud, evenals een federatieve server-naar-server API voor het leveren van meldingen en inhoud.

WebSub is nu een W3C Recommendation

  •  23/01/2018

De Social Web Working Group heeft op 23 januari 2018 WebSub gepubliceerd als een W3C Recommendation.

Roadmap over Web Applications on Mobile

  •  03/01/2018

W3C heeft op 3 januari 2018 een Roadmap over Web Applications on Mobile gepubliceerd, een overzicht van de verschillende technologieën die in W3C zijn ontwikkeld en die de mogelijkheden van webtoepassingen vergroten, en hoe ze specifieker op de mobiele context toegepast kunnen worden.

 

Beeld uit een video van twee mensen die praten tijdens het kijken naar een computerscherm.


Het W3C Web Accessibility Initiative (WAI) heeft een video uitgebracht over Web Accessibility and W3C Standards. De video van vier minuten benadrukt waarom toegankelijkheid het juiste is om te doen, hoe essentieel het is voor mensen met een handicap en dat het nuttig is voor iedereen.

W3C roept op tot testen en experimenteren om universele interoperabiliteit in real-time communicatie te brengen

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft op 2 november 2017 opgeroepen tot brede implementatie en testen van de webtechnologie die de wereld van online communicatie opnieuw vormgaf. WebRTC 1.0, de eerste versie van de belangrijkste JavaScript API voor Web Real-Time Communications, gepubliceerd als een W3C Candidate Recommendation, is nu feature-complete geworden wat een sterk signaal afgeeft over de stabiliteit van de API.

Deskundigen op het gebied van betalingen, connected cars en cities en opkomende technologieën zullen inzichten delen over de toekomst van het Web en de bedrijfsimpact

Op 18 september 2017 publiceerde de HTML Media Extensions Working Group de Encrypted Media Extensions (EME)  als een W3C Recommendation. Encrypted Media Extensions (EME), die het 'HTMLMediaElement' element van de HTML-specificatie uitbreidt, is een Application Programming Interface (API) waarmee het mogelijk is beveiligde inhoud in webbrowsers af te spelen.

W3C roept op tot testen en experimenteren om de interoperabiliteit te verbreden

 

Copyright © 2012 W3C ® (MIT, ERCIM, Keio) Usage policies apply.