Accessibility Navigation
Skip to content

Webpionier Bert Bos - What should the web look like next?

  • 02/09/2013

 

Als het gaat om ons internet, wat ontbreekt er dan nog aan expressieve mogelijkheden voor vormgevers, interaction designers en uitgevers? Waag Society, het W3C Benelux Kantoor en ISOC.nl organiseren samen een interactieve avond met als bijzondere gastspreker webpionier dr. Bert Bos (Frankrijk) van het World Wide Web Consortium (W3C). Toegang is gratis maar het aantal zitplaatsen is beperkt, dus reserveer snel. Registratie: http://waag.org/nl/event/bert-bos.

 

Het toekomstige web
Technieken zoals CSS zijn bepalend voor de uitstraling en usability van webtoepassingen, games en bijvoorbeeld HTML5 apps. De techniek blijft zich razendsnel ontwikkelen dankzij de samenwerking van een wereldwijde gemeenschap van onderzoekers, ontwikkelaars en grafici, die zich verenigd hebben binnen het World Wide Web Consortium.

 

Tijdens deze avond geeft webpionier Bert Bos een overzicht van de toekomstplannen en vervolgens is het woord aan jullie. Hoe willen jullie, als creatieve industrie, dat het web er over tien jaar uitziet? Aan welke features heb je behoefte? Dit is je kans om invloed uit te kunnen oefenen op het ontwerpproces van de toekomstige standaarden!

 

Over Bert Bos

Bert Bos stond in de vroege jaren samen met de Noor Haakon Wium Lie aan de basis van vormgevingstaal CSS, en is ook nu nog bezig met het vervolmaken van de CSS-specificaties, tegenwoordig vanuit het Franse INRIA - een van de drie wereldwijde W3C-hoofdkwartieren. Naast CSS werkte hij ook aan XML en internationalisering, en houdt hij zich bezig met MathML en veiligheid op het Web. Hij schreef samen met Lie het standaardwerk over CSS: ‘Cascading Style Sheets – designing for the Web’.

 

Waar?

Waag Society

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

 

Wanneer?

3 oktober 2013

20.00 tot 22.30 uur

 

Kijk hier voor het hele programma of om je aan te melden:

http://waag.org/nl/event/bert-bos

Copyright © 2012 W3C ® (MIT, ERCIM, Keio) Usage policies apply.