in W3C Benelux

W3C-STAFLID JUDY BREWER IS 2018 ACM SIGACCESS AWARD HONOREE

2018-08-08 | Archive

Judy Brewer

Op 25 juli heeft de ACM aangekondigd dat Judy Brewer van W3C de winnaar is van de 2018 SIGACCESS Award voor haar uitzonderlijke bijdragen aan computergebruik en toegankelijkheid.

De SIGACCESS Award for Outstanding Contributions to Computing and Accessibility is een erkenning voor personen die een belangrijke en duurzame bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van computertechnologieën die de toegankelijkheid van media en diensten voor mensen met een handicap verbeteren. Deze prijs is een erkenning voor leden van de gemeenschap voor prestaties op lange termijn of degenen die een opmerkelijke impact hebben gemaakt door een belangrijke innovatie.

Judy Brewer is directeur van het Web Accessibility Initiative (WAI) van het World Wide Web Consortium (W3C) en een principal research scientist bij het Computer Science and Artificial Intelligence Lab van MIT. Onder leiding van Judy heeft het WAI de afgelopen 21 jaar belangrijke toegankelijkheidsstandaarden ontwikkeld, waaronder de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), de Authoring Tool Accessibility Guidelines (ATAG), User Agent Accessibility Guidelines (UAAG) en Accessible Rich Internet Applications (WAI-ARIA).

Als onderdeel van de prijs is Judy uitgenodigd om een keynote talk te geven tijdens de ASSETS-conferentie op 22 oktober. Lees meer over de SIGACCESS Award, over WCAG en WAI.

World Wide Web Consortium (W3C) lanceert Internationaliseringsinitiatief

2018-07-09 | Archive

W3C leidt programma om voortuitgang te versnellen bij het wereldwijd maken van het World Wide Web

9 juli 2018 - Het World Wide Web Consortium (W3C) kondigde vandaag de lancering aan van het Internationalization Initiative om het Web verder te internationaliseren.

Internationalisering ("i18n") is het ontwerp en de ontwikkeling van applicaties, specificaties, enzovoorts, op een manier die ervoor zorgt dat ze goed werken voor gebruikers, ongeacht cultuur, regio of taal. Web for All is al lange tijd een gebied waar W3C zich sterk voor maakt. Vanaf de start in 1998 heeft de i18n-activiteit gewerkt om universele toegang tot het Web mogelijk te maken en een uitgebreid scala aan voltooid en lopend werk om het World Wide Web wereldwijd te maken te produceren. Naarmate het Web blijft groeien en we meer van onze wereld op het web verwelkomen, willen en moeten we meer doen.

Het belangrijkste aan het Web is dat het universeel is. Een van de belangrijkste acties die aan het begin werd ondernomen – om ervoor te zorgen dat het Web voor iedereen was – was internationalisering. Mensen die uit verschillende culturen komen en die verschillende talen gebruiken, zorgen ervoor dat allerlei talen, of ze nu van links of rechts worden gelezen, op het Web gedeeld en gebruikt kunnen worden. Dat maakt me erg trots. Het Web is rijker als het inclusief is voor alle culturen”, zei Tim Berners-Lee, uitvinder van het Web en directeur van W3C.

I18N logo

Meer informatie: zie het hele I18N persbericht van W3C (Engelstalig).

Demoprijs voor Steven Pemberton op de 2018 Markup UK-Conferentie

2018-06-20 | Archive

In juni won Steven Pemberton (CWI) een prijs voor zijn demonstratie 'A Histogram in XForms' tijdens de 2018 Markup UK-conferentie in het Imperial College in Londen. Pemberton, medeontwerper van webtechnologie en W3C-standaard XForms, toonde aan dat XForms de productietijd en -kosten van een applicatie met een factor tien kan verlagen.

XForms was oorspronkelijk bedoeld voor het verwerken van formulieren op het Web. Sinds de eerste versie is het echter gegeneraliseerd om de beschrijving van algemenere toepassingen mogelijk te maken. Tegenwoordig wordt XForms wereldwijd gebruikt, zoals door het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI), de Nederlandse en Britse overheden, de BBC, de NHS en het Amerikaanse Department of Motor Vehicles. In zijn demo liet Pemberton zien hoe de combinatie van verschillende webtechnologieën - XHTML, CSS, SVG en XForms - het mogelijk maakt om een interactieve histogramapplicatie te definiëren in slechts enkele regels code. Een live beschrijving van de demo is te vinden op https://homepages.cwi.nl/~steven/xforms/histogram.html.

Saillant detail is dat de prijswinnaars op de conferentie werden bepaald met een in XForms geschreven stemsysteem.

Steven Pemberton is lid van de CWI-onderzoeksgroep Distributed and Interactive Systems (DIS), die zich richt op het faciliteren en verbeteren van de manier waarop mensen toegang krijgen tot media en communiceren met anderen en met hun omgeving. Ze gaan in op de belangrijkste problemen voor de maatschappij en de wetenschap als gevolg van de sterke verbinding van inhoud, mensen en apparaten. De groep gebruikt erkende wetenschappelijke methodes die alle aspecten van het systeem omvatten en die experimenteel en mensgericht zijn.

Meer informatie  

W3C biedt diversiteitsbeurzen aan

2018-06-20 | Archive

W3C maakte op 20 juni 2018 bekend dat het Diversity Scholarships aanbiedt. De aankondiging werd gedaan in het kader van de publicatie van de W3C top-level diversity statistics.

Het gebrek aan diversiteit in de technologiesector is een probleem dat al lang speelt. We willen dat W3C een rolmodel is voor het ondersteunen van diversiteit. Als internationale organisatie zien we de enorme waarde bij het hebben van expertise uit verschillende landen en culturen. Binnenkort zal 50% van de wereld op het Web aangesloten zijn. We weten dat we de diversiteit van de hele wereld zullen moeten weerspiegelen, aangezien steeds meer mensen toegang krijgen tot het Web, het beginnen te gebruiken en het in al zijn mogelijkheden blijven creëren.

Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van het W3C Advisory Committee heeft een panel zich gericht op de vooruitgang die we in diversiteit hebben geboekt en hoeveel meer er nodig is. W3C heeft een bescheiden fonds opgericht voor TPAC Diversity Scholarships, gesponsord door W3C-leden Samsung Electronics, The Paciello Group, Consensus System en Microsoft.

Aanvragers moeten afkomstig zijn uit een van oudsher ondervertegenwoordigde en/of gemarginaliseerde groep in de Webgemeenschap, met inbegrip van, maar niet beperkt tot: personen die zich identificeren als LGBTQ, vrouwen en/of bijvoorbeeld personen met een handicap, die niet in staat zijn om zonder financiële steun de meetings bij te wonen.

Verstuur de aanvraag, of deel deze met vrienden die in aanmerking komen en die mogelijk geïnteresseerd kunnen zijn. Reageren kan tot uiterlijk tot en met 14 juli.

Als uw organisatie of uzelf sponsor wilt worden, stuur ons dan een e-mail!

Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 is nu een W3C Recommendation

2018-06-05 | Archive

De Accessibility Guidelines Working Group  heeft de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 gepubliceerd als een W3C Recommendation. WCAG 2.1 bevat aanbevelingen om webinhoud toegankelijker te maken voor een breder scala van mensen met een handicap, waaronder auditieve, cognitieve, neurologische, fysieke, spraak- en visuele beperkingen. De richtlijnen hebben betrekking op de toegankelijkheid van webcontent op desktops, laptops, tablets en mobile apparaten. Het volgen van deze richtlijnen maakt uw web content ook beter bruikbaar voor alle gebruikers in verschillende situaties. Voor meer informatie, zie de blogpost WCAG 2.1 is a W3C Recommendation en zie What’s New in WCAG 2.1. Lees meer over de Accessibility Guidelines Working Group en de Web Accessibility Initiative (WAI). Zie ons persbericht over WCAG 2.1.

W3C sponsors WebSci'18

2018-05-28 | Archive

W3C is proud to be sponsoring ACM WebSci 2018. When you attend the conference, please visit the W3C booth during the Poster Session on 28 May 2018 to find out more about W3C and how to become a member. You can also pick up a free gift! We look forward to seeing you there.

On Tuesday 29 May 2018, Sir Tim Berners-Lee will give his Turing Lecture. Attendance is free after registration: https://websci18.webscience.org/index.php/registration-turing-lecture/. N.B. Due to an overwhelming interest in attending the Turing Lecture: there may not be a seat for you in the Aula hall; an additional adjacent room (Auditorium) has been reserved, to which the A/V signal of the lecture in the Aula will be transmitted.

More information on the conference itself: https://websci18.webscience.org/

W3C kondigt samenwerking aan op het gebied van compleet spec template herontwerp

2018-02-08 | Archive

Samenwerkende Studenten

W3C heeft op 8 februari 2018 een samenwerking aangekondigd met het User Experience and Interaction Design programma van Jefferson University,dat een klas en een kleine werkgroep studentontwerpers heeft opgezet om W3C’s specificatiesjabloon opnieuw te ontwerpen, met als doel de standaarden voor het web gebruiksvriendelijker te maken. De overwegingen voor de reikwijdte, eisen en doelgroepen staan vermeld in de SpecProd/Restyle wiki.

De studenten vragen om uw begeleiding, kritiek en deelname; ze zullen updates plaatsen, verkenningen en herzieningen delen en om feedback vragen via het Jefferson + W3C Collaboration blog. Iedereen die W3C-specificaties gebruikt of produceert, wordt uitgenodigd om mee te werken en een bijdrage te leveren. Dit is voor de studenten een project van een semester lang, met als doel voor mei 2018 een prototype te produceren. (Implementatie- en implementatieplannen zullen volgen.)

Activitypub nu een W3C Recommendation

2018-01-23 | Archive

De Social Web Working Group heeft op 23 januari 2018 ActivityPub gepubliceerd als een W3C Recommendation.

ActivityPub is een gedecentraliseerd sociaal netwerkprotocol op basis van het gegevensformaat ActivityStreams 2.0. Het biedt een client-naar-server-API voor het maken, bijwerken en verwijderen van inhoud, evenals een federatieve server-naar-server API voor het leveren van meldingen en inhoud.

ActivityPub is already geïmplementeerd en ingezet in een aantal projecten met een brede gebruikersbasis, waaronder meer dan 1 miljoen geregistreerde gebruikers in duizenden Mastodon-voorbeelden. Met ActivityPub kunnen softwareprojecten, zowel kleine als grote, sociale netwerkmogelijkheden in hun systemen bouwen. Door ActivityPub-ondersteuning toe te voegen, is interoperabel sociaal netwerken mogelijk tussen applicaties met volledig verschillende codebases.

Gebruikers van Mastodon en PeerTube kunnen bijvoorbeeld ActivityPub gebruiken om gebruikers video’s en commentaar te laten delen op verschillende servers.

23 januari 2018 | Archief

WebSub is nu een W3C Recommendation

2018-01-23 | Archive

De Social Web Working Group heeft op 23 januari 2018 WebSub gepubliceerd als een W3C Recommendation.

WebSub biedt een gemeenschappelijk mechanisme voor communicatie tussen uitgevers van elk  soort webinhoud en hun abonnees, op basis van 'HTTP web hooks'. Abonnementsaanvragen worden doorgegeven via hubs, die het verzoek valideren en verifiëren. Hubs distribueren vervolgens nieuwe en bijgewerkte inhoud naar abonnees wanneer deze beschikbaar komen. WebSub was voorheen bekend als PubSubHubbub.

Roadmap over Web Applications on Mobile

2018-01-01 | Archive

W3C heeft op 3 januari 2018 een Roadmap over Web Applications on Mobile gepubliceerd, een overzicht van de verschillende technologieën die in W3C zijn ontwikkeld en die de mogelijkheden van webtoepassingen vergroten, en hoe ze specifieker op de mobiele context toegepast kunnen worden.

Deze uitgave, die werd gesponsord door Beihang University, is een herontwerp van het document 'Standards for Web Applications on Mobile: current state and roadmap' dat van 2011 tot 2015 elk kwartaal werd gepubliceerd. Het documenteert bestaande standaarden, benadrukt de lopende standaardiseringsinspanningen en bespreekt technische hiaten die mogelijk in de toekomst moeten worden aangepakt. Het document identificeert bijvoorbeeld lopend werk rond Progressive Web Applications waarmee een consistente en persistente levenscyclus kan worden gecreëerd voor toepassingen op het Webplatform.

Nieuwe versies worden elk kwartaal gepubliceerd of wanneer het nodig is, afhankelijk van de voortgang van de belangrijkste technologieën van het Webplatform. Het document maakt deel uit van een reeks roadmaps die momenteel worden ontwikkeld in een GitHub repository, zoals het Overview of Media Technologies on the Web.

Deze routekaarten zijn bedoeld om een ​​korte tot middellange-termijnweergave te bieden vanwaar het Webplatform op verschillende gebieden naartoe gaat. We moedigen de community aan om deze te bekijken en commentaar te leveren of nieuwe suggesties te geven over de issue tracker van de repository.

W3C brengt video over Web Accessibility en W3C Standards uit

2017-12-04 | Archive

Beeld uit een video van twee mensen die praten tijdens het kijken naar een computerscherm.

Het W3C Web Accessibility Initiative (WAI) heeft een video uitgebracht over Web Accessibility and W3C Standards. De video van vier minuten benadrukt waarom toegankelijkheid het juiste is om te doen, hoe essentieel het is voor mensen met een handicap en dat het nuttig is voor iedereen. De video is gepubliceerd als onderdeel van een toegankelijkheidsproject waar de Internet Society (ISOC) aan werkt om zijn visie te realiseren: 'Het Internet is voor iedereen'. De timing is ook afgestemd op de jaarlijkse Internationale dag voor mensen met een beperking (the International Day of Persons with Disabilities) van de Verenigde Naties op 3 december. Voor meer video's en informatie over specifieke toegankelijkheidsonderwerpen, zie Web Accessibility Perspectives Videos: Explore the Impact and Benefits for Everyone (Engelstalig). Voor een algemene inleiding, zie Accessibility – W3C. Leer meer over het Web Accessibility Initiative (WAI).

De video is ook direct te zien op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=20SHvU2PKsM 

(Voor ondertiteling in het Nederlands 'cc' aanvinken; bij de settings: 'Dutch/Nederlands'.)

WebRTC wordt design-compleet en versterkt het Web Platform als solide actor in de telecommunicatie-arena

2017-11-02 | Archive

W3C roept op tot testen en experimenteren om universele interoperabiliteit in real-time communicatie te brengen

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft op 2 november 2017 opgeroepen tot brede implementatie en testen van de webtechnologie die de wereld van online communicatie opnieuw vormgaf. WebRTC 1.0, de eerste versie van de belangrijkste JavaScript API voor Web Real-Time Communications, gepubliceerd als een W3C Candidate Recommendation, is nu feature-complete geworden wat een sterk signaal afgeeft over de stabiliteit van de API.

Live videochatten is eenvoudiger dan ooit op het Web. WebRTC (Web Real-Time Communications) is een verzameling protocollen en API's waarvan de standaardisatie deze communicatie tussen verschillende browsers en apparaten mogelijk maakt. Het WebRTC-framework biedt de bouwstenen van waaruit app-ontwikkelaars naadloos videochat kunnen toevoegen in gaming-, entertainment- en bedrijfstoepassingen.

WebRTC logo

Voor het hele persbericht (Engelstalig), zie: https://www.w3.org/2017/11/media-advisory-webrtc10-cr.html.en

Web Inventor Sir Tim Berners-Lee brengt Industry Thought Leaders bijeen op W3C Executive Forum op 8 november in San Francisco

2017-09-26 | Archive

Deskundigen op het gebied van betalingen, connected cars en cities en opkomende technologieën zullen inzichten delen over de toekomst van het Web en de bedrijfsimpact

Web Inventor en W3C-directeur Sir Tim Berners-Lee en experts van Alipay, American Express, Bloomberg, HARMAN, Google, Intel, Mozilla, Samsung, Southern Nevada Regional Transportation Agency, University of Sydney, Worldpay en Yubico zullen ingaan op opkomende tech trends en de impact van het Web op het bedrijfsleven en de industrie op het eerste Web Executive Forum van het World Wide Web Consortium (W3C).

Het openbare evenement zal op woensdag 8 november 2017 worden gehouden in het Hyatt Regency Burlingame, San Francisco, en zal naar verwachting senior executives aantrekken van Silicon Valley-technologiebedrijven, net als internationale leiders van auto-, entertainment-, financiële diensten-, gaming-, onroerend goed- en retail-industrieën.

Voor meer informatie, zie het Engelstalige persbericht: Web Inventor Sir Tim Berners-Lee Joins Industry Thought Leaders at W3C Executive Forum 8 November in San Francisco

Encrypted Media Extensions (EME) is een W3C Recommendation

2017-09-19 | Archive

Op 18 september 2017 publiceerde de HTML Media Extensions Working Group de Encrypted Media Extensions (EME) als een W3C Recommendation. Encrypted Media Extensions (EME), die het 'HTMLMediaElement' element van de HTML-specificatie uitbreidt, is een Application Programming Interface (API) waarmee het mogelijk is beveiligde inhoud in webbrowsers af te spelen. Gecombineerd met W3C's Recommendation Media Source Extensions (MSE), die de API voor streaming video biedt, is EME de meest voorkomende dagelijkse praktijk waardoor webontwikkelaars in staat worden gesteld te stoppen met het gebruik van plugins om video van commerciële kwaliteit over het Web te leveren. Lees hierover meer in het EME- persbericht.

Meer technische details over de specificatie en de geschiedenis zijn te vinden in de (Engelstalige) Director's disposition of comments and decision on EME en EME Backgrounder. Eerder, op 28 februari 2017, schreef Sir Tim Berners-Lee een blog over de achtergrond van dit onderwerp: On EME in HTML5.

Normen voor gestroomlijnd online betalen slaan aan

2017-09-14 | Archive

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft op 14 september 2017 opgeroepen tot brede implementatie en testen van webtechnologieën om online betalen voor gebruikers gemakkelijker te maken en om het wisselen van munteenheden en de beveiliging voor verkopers te verbeteren. Alle grote browsermakers implementeren nu de Payment Request API. De Web Payments Working Group  moedigt verkopers, webontwikkelaars en gebruikers aan om te experimenteren met deze vroege implementaties en feedback te geven aan de groep. Tegelijkertijd breidt de werkgroep zijn test suite voor de API uit om te zorgen voor browserinteroperabiliteit.

Meer informatie staat in het hele (Engelstalige) persbericht:Standards for Streamlined Checkout Gain Traction

Page 1 / 9 »