W3C biedt diversiteitsbeurzen aan

W3C maakte op 20 juni 2018 bekend dat het Diversity Scholarships aanbiedt. De aankondiging werd gedaan in het kader van de publicatie van de W3C top-level diversity statistics.

Het gebrek aan diversiteit in de technologiesector is een probleem dat al lang speelt. We willen dat W3C een rolmodel is voor het ondersteunen van diversiteit. Als internationale organisatie zien we de enorme waarde bij het hebben van expertise uit verschillende landen en culturen. Binnenkort zal 50% van de wereld op het Web aangesloten zijn. We weten dat we de diversiteit van de hele wereld zullen moeten weerspiegelen, aangezien steeds meer mensen toegang krijgen tot het Web, het beginnen te gebruiken en het in al zijn mogelijkheden blijven creëren.

Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van het W3C Advisory Committee heeft een panel zich gericht op de vooruitgang die we in diversiteit hebben geboekt en hoeveel meer er nodig is. W3C heeft een bescheiden fonds opgericht voor TPAC Diversity Scholarships, gesponsord door W3C-leden Samsung Electronics, The Paciello Group, Consensus System en Microsoft.

Aanvragers moeten afkomstig zijn uit een van oudsher ondervertegenwoordigde en/of gemarginaliseerde groep in de Webgemeenschap, met inbegrip van, maar niet beperkt tot: personen die zich identificeren als LGBTQ, vrouwen en/of bijvoorbeeld personen met een handicap, die niet in staat zijn om zonder financiële steun de meetings bij te wonen.

Verstuur de aanvraag, of deel deze met vrienden die in aanmerking komen en die mogelijk geïnteresseerd kunnen zijn. Reageren kan tot uiterlijk tot en met 14 juli.

Als uw organisatie of uzelf sponsor wilt worden, stuur ons dan een e-mail!