World Wide Web Consortium (W3C) lanceert Internationaliseringsinitiatief

W3C leidt programma om voortuitgang te versnellen bij het wereldwijd maken van het World Wide Web

9 juli 2018 - Het World Wide Web Consortium (W3C) kondigde vandaag de lancering aan van het Internationalization Initiative om het Web verder te internationaliseren.

Internationalisering ("i18n") is het ontwerp en de ontwikkeling van applicaties, specificaties, enzovoorts, op een manier die ervoor zorgt dat ze goed werken voor gebruikers, ongeacht cultuur, regio of taal. Web for All is al lange tijd een gebied waar W3C zich sterk voor maakt. Vanaf de start in 1998 heeft de i18n-activiteit gewerkt om universele toegang tot het Web mogelijk te maken en een uitgebreid scala aan voltooid en lopend werk om het World Wide Web wereldwijd te maken te produceren. Naarmate het Web blijft groeien en we meer van onze wereld op het web verwelkomen, willen en moeten we meer doen.

Het belangrijkste aan het Web is dat het universeel is. Een van de belangrijkste acties die aan het begin werd ondernomen – om ervoor te zorgen dat het Web voor iedereen was – was internationalisering. Mensen die uit verschillende culturen komen en die verschillende talen gebruiken, zorgen ervoor dat allerlei talen, of ze nu van links of rechts worden gelezen, op het Web gedeeld en gebruikt kunnen worden. Dat maakt me erg trots. Het Web is rijker als het inclusief is voor alle culturen”, zei Tim Berners-Lee, uitvinder van het Web en directeur van W3C.

I18N logo

Meer informatie: zie het hele I18N persbericht van W3C (Engelstalig).