Nieuwe versie van de Roadmap of Web Applications on Mobile

W3C heeft een nieuwe versie van zijn Roadmap of Web Applications on Mobile gepubliceerd, een overzicht van de verschillende technologieën die in W3C zijn ontwikkeld om de mogelijkheden van webtoepassingen te vergroten en die specifiek van toepassing zijn op de mobiele context.

De inhoud van de roadmap is bijgewerkt om de evolutie van het webplatform sinds juli 2018 te volgen. Zie de wijzigingsgeschiedenis voor details. Deze nieuwe versie belicht de verkennende werkzaamheden die onlangs zijn gestart in de Web Platform Incubator Community Group (WICG) om de kloof met native te dichten:

Sinds de publicatie van de laatste versie van de routekaart in juli 2018 is de browserondersteuning voor sommige van de in de routekaart vermelde specificaties verbeterd. Zo wordt Media Queries Level 4, beschreven in Device Adaptation, nu ondersteund door alle belangrijke browsers. Picture-in-Picture wordt nu ook ondersteund in Firefox mobile en heeft experimentele ondersteuning in Safari (zie Media).

Dit project, gesponsord door de Beihang Universiteit, maakt deel uit van een reeks routekaarten die in ontwikkeling zijn in een GitHub repository om bestaande standaarden te documenteren, aandacht te vestigen op lopende standaardisatie-inspanningen te highlighten, onderwerpen onder incubatie aan te wijzen en technische lacunes te bespreken die in de toekomst mogelijk moeten worden aangepakt. Nieuwe versies zullen op kwartaalbasis worden gepubliceerd, of indien nodig, afhankelijk van de voortgang van de belangrijkste technologieën van het webplatform. We moedigen de gemeenschap aan om ze te bekijken en commentaar te geven, of nieuwe commentaren voor te stellen, in de issue tracker van de repository.