W3C nieuws
W3C lanceert in samenwerking met UNESCO IITE een gratis online-introductiecursus voor webtoegankelijkheid
2019-12-03 | Archive
https://www.w3.org/ - 3 december 2019 - Op de Internationale Dag van Personen met een Handicap hebben het World Wide Web Consortium (W3C) en het UNESCO Institute for Information Technologies in Education (UNESCO IITE) de lancering aangekondigd van de online-cursus die gebaseerd is op de open curricula van het Web Accessibility Initiative (WAI) van W3C, met internationale expert trainers van W3C-lidorganisaties. De "Introduction to Web Accessibility" ("Inleiding tot webtoegankelijkheid") Massive Open Online Course (MOOC) introduceert digitale toegankelijkheid en biedt een sterke basis om websites en apps goed te laten werken voor mensen met een handicap, om te voldoen aan internationale normen en om de gebruikerservaring voor alle webgebruikers te verbeteren.
"Een van de blijvende waarden van W3C is een ‘Web for All’, een Web voor iedereen, en dat kan alleen worden bereikt door standaarden en richtlijnen op te nemen die een toegankelijk web stimuleren - waar we elke dag aan werken. Maar een toegankelijk web is niet iets wat W3C zelf kan garanderen; we hebben de hele webcommunity nodig om ervoor te zorgen dat elke website toegankelijk is. Deze cursus is een essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat iedereen goed op de hoogte is van de behoeften van gebruikers met een handicap", aldus Jeff Jaffe, CEO van W3C.
Samenwerking W3C en UNESCO IITE om bewustzijn webtoegankelijkheid te vergroten
W3C's Web Accessibility Initiative (WAI) en UNESCO IITE werken samen om een gratis online cursus aan te bieden die is gebaseerd op de open curricula van het WAI. Door de technische expertise van W3C en zijn lidorganisaties te combineren met de onderwijsnetwerken van de UNESCO IITE, wil W3C een internationaal publiek bereiken.
"Geavanceerde technologieën bieden ongekende mogelijkheden om de toegang tot kennis en kwaliteitsonderwijs te verbeteren, vooral voor kwetsbare groepen, inclusief mensen met een handicap. UNESCO IITE erkent inclusief onderwijs als de hoeksteen van gelijkheid en mainstreaming. Geavanceerde technologieën en innovatieve instrumenten dragen substantieel bij aan de implementatie en actualisering van deze principes, in het bijzonder om te zorgen voor gelijke toegang tot informatie, onderwijs en zelfontplooiing voor iedereen. Bij UNESCO IITE blijven we onze gezamenlijke inspanningen voortzetten om het gebruik van informatie- en communicatietechnologie (ICT) met een hoog potentieel te bevorderen voor het creëren van veilige, gezonde, niet-gewelddadige, handicapgevoelige, gendergevoelige, rechtvaardige en inclusieve onderwijsomgevingen", zegt Tao Zhan, directeur van UNESCO IITE.
De W3Cx Introduction to Web Accessibility (W3Cx Inleiding tot webtoegankelijkheid) cursus staat vanaf 3 december open voor inschrijving. Hij begint op 28 januari 2020.
Meer informatie: zie het hele persbericht (Engelstalig): https://www.w3.org/2019/12/pressrelease-intro-web-accessibility-course.html.en.
W3C’s strategische hoogtepunten - september 2019
2019-09-26 | Archive
W3C heeft op 26-9-2019 de september 2019 editie van de W3C Strategic Highlights uitgebracht. Het rapport behandelt de enorme hoeveelheid kritisch werk dat plaatsvindt in het Web Consortium voor de groei en kracht van het internet, hoe W3C voldoet aan de behoeften van de industrie, en biedt updates op belangrijke gebieden, evenals het laatste nieuws over het web voor iedereen en het bereik naar de wereld. We nodigen u ook uit om de gedachten van W3C’s CEO over TPAC2019 te lezen (W3C CEO’s thoughts on TPAC2019) - ons jaarlijkse evenement waar W3C-werkgroepen elkaar face-to-face ontmoeten – dat vorige week werd gehouden in Fukuoka, Japan.
W3C op View Source Conference 2019
2019-07-30 | Archive
Als je je met het open Web bezighoudt en op de hoogte wilt blijven van huidige en toekomstige opwindende Webontwikkelingen, registreer je dan voor de View Source conferentie, die W3C helpt organiseren op 30 september en 1 oktober 2019 in Amsterdam! Dit jaar belicht de conferentie hoe browser vendors en anderen Webstandaarden creëren en ondersteunen.
Meer informatie (in het Engels), zie de blog op de W3C-website over deze conferentie.
Gepland: W3C Workshop over Web Games
2019-03-18 | Archive
W3C kondigde op 18 maart 2019 een Workshop over Web Games aan, 27-28 juni 2019, in Redmond, WA, USA. Het evenement wordt gehost door Microsoft.
Deze workshop is bedoeld om browserleveranciers, ontwikkelaars van game engines, game-ontwikkelaars, game-distributeurs en fabrikanten van apparaten samen te brengen om het Open Web Platform te verrijken met extra technologieën voor games, waaronder actie, casual, first-person shooter (FPS), multiplayer online battle arena (MOBA - online strijdarena voor meerdere spelers), massively multiplayer online role-playing (MMORPG - massaal multiplayer online rollenspel), sport en Virtual Reality / Augmented Reality (VR / AR) games. Toegang is gratis voor alle genodigden en is open voor het publiek, of het nu W3C-leden zijn of niet.
Voor meer informatie over de workshop, zie de workshop details and submission instructions. Expressions of interest en position statements moeten uiterlijk op 10 mei 2019 zijn ingediend.
Viering van Web@30
2019-03-11 | Archive
Om te vieren dat het 30 jaar geleden is dat Tim Berners-Lee zijn voorstel voor het World Wide Web maakte, wordt op 12 maart 2019 een jubileumevenement via het Web uitgezonden. Daarnaast werd in Nederland Webpionier Steven Pemberton geïnterviewd door Nieuwsuur. Het interview werd op 8 maart op de nationale televisie (NPO2) uitgezonden.
In 1989 gonsde het op CERN van ideeën en informatie, opgeslagen op meerdere incompatibele computers. Tim Berners-Lee had een visie op een uniformerende structuur voor het koppelen van informatie die was opgeslagen op verschillende computers en schreef in maart 1989 een voorstel, 'Information 'Information Management: A Proposal'. In 1991 was deze visie van universele connectiviteit het World Wide Web geworden!
Om te vieren dat het 30 jaar geleden is dat Tim Berners-Lee zijn voorstel maakte en een wereldwijde reeks jubileumvieringen te starten, organiseert CERN op de ochtend van 12 maart 2019 een 30-jarig jubileumevenement, in samenwerking met het World Wide Web Consortium (W3C) en de World Wide Web Foundation. Sir Tim Berners-Lee, Robert Cailliau en andere webpioniers en experts zullen dan uitdagingen en kansen van innovatieve technologieën uit het verleden, heden en de toekomst verkennen. Het jubileumevenement wordt op dinsdag 12 maart 2019 uitgezonden via het Web: https://cern.ch/web30 van 8.00-10.00 uur A.M.
Het interview met Tim-Berners-lee staat ook op YouTube.
In Nederland werd CWI’s Webpionier Steven Pemberton geïnterviewd door tv-programma 'Nieuwsuur', onder meer in het CWI-gebouw waar hij vele jaren werkte aan de ontwikkeling van (X)HTML en nog steeds aan andere webstandaarden werkt. Het interview werd op vrijdagavond 8 maart 2019 op de nationale tv (NPO2) uitgezonden en is hier te zien: https://www.npostart.nl/nieuwsuur/08-03-2019/VPWON_1297038 (vanaf 31:37h).
Meer informatie
Web@30 logo op CERN-website en in ERCIM News
De Webcastgegevens waren:
- CERN Webcast: https://webcast.web.cern.ch/event/530/camera
- CERN Youtube: https://youtu.be/f_Q66mxeYt8
- Facebook Live: https://www.facebook.com/events/438623590008986/
- Twitter: https://twitter.com/CERN
Web Authenticatie: een API voor toegang tot Public Key Credentials Level 1 is een W3C Recommendation
2019-03-04 | Archive
De Web Authentication Working Group publiceerde op 4 maart 2019 Web Authentication: An API for accessing Public Key Credentials Level 1 (WebAuthn) als W3C Recommendation. Deze specificatie definieert een API die de creatie en het gebruik mogelijk maakt van sterke public key-based credentials door webapplicaties, met als doel het sterk authenticeren van gebruikers. Als kernonderdeel van de FIDO Alliance’s FIDO2 specificatieset is WebAuthn een browser/platformstandaard voor eenvoudigere en sterkere authenticatie. Het wordt al ondersteund in Windows 10, Android en de Chrome, Firefox, Edge en Safari webbrowsers. Lees meer in ons WebAuthn-persbericht (Engelstalig).
Nieuwe versie van de Roadmap of Web Applications on Mobile
2019-01-17 | Archive
W3C heeft een nieuwe versie van zijn Roadmap of Web Applications on Mobile gepubliceerd, een overzicht van de verschillende technologieën die in W3C zijn ontwikkeld om de mogelijkheden van webtoepassingen te vergroten en die specifiek van toepassing zijn op de mobiele context.
De inhoud van de roadmap is bijgewerkt om de evolutie van het webplatform sinds juli 2018 te volgen. Zie de wijzigingsgeschiedenis voor details. Deze nieuwe versie belicht de verkennende werkzaamheden die onlangs zijn gestart in de Web Platform Incubator Community Group (WICG) om de kloof met native te dichten:
- Autoplay Beleid, beschreven in Media
- Background Fetch, bechreven in Application Lifecycle en Network and Communications
- Badging API, beschreven in Application Lifecycle en User Interaction
- Display Locking, beschreven in Performance and Tuning
- Portals, beschreven in Application Lifecycle
- Scroll-linked Animations, beschreven in Graphics and Layout
- WebHID, beschreven in User Interaction
- Writable Files, beschreven in Data Storage
Sinds de publicatie van de laatste versie van de routekaart in juli 2018 is de browserondersteuning voor sommige van de in de routekaart vermelde specificaties verbeterd. Zo wordt Media Queries Level 4, beschreven in Device Adaptation, nu ondersteund door alle belangrijke browsers. Picture-in-Picture wordt nu ook ondersteund in Firefox mobile en heeft experimentele ondersteuning in Safari (zie Media).
Dit project, gesponsord door de Beihang Universiteit, maakt deel uit van een reeks routekaarten die in ontwikkeling zijn in een GitHub repository om bestaande standaarden te documenteren, aandacht te vestigen op lopende standaardisatie-inspanningen te highlighten, onderwerpen onder incubatie aan te wijzen en technische lacunes te bespreken die in de toekomst mogelijk moeten worden aangepakt. Nieuwe versies zullen op kwartaalbasis worden gepubliceerd, of indien nodig, afhankelijk van de voortgang van de belangrijkste technologieën van het webplatform. We moedigen de gemeenschap aan om ze te bekijken en commentaar te geven, of nieuwe commentaren voor te stellen, in de issue tracker van de repository.
Gelukkige feestdagen van W3C!
2018-12-24 | Archive
Voor alles wat we samen zullen bereiken in 2019 en voor alles wat u heeft gedaan om het Web in 2018 tot zijn volle potentieel te ontwikkelen, hartelijk dank!
W3C wenst u een fijne vakantie.
W3C-STAFLID Judy Brewer is 2018 ACM SIGACCESS Award Honoree
2018-08-08 | Archive
Op 25 juli heeft de ACM aangekondigd dat Judy Brewer van W3C de winnaar is van de 2018 SIGACCESS Award voor haar uitzonderlijke bijdragen aan computergebruik en toegankelijkheid.
De SIGACCESS Award for Outstanding Contributions to Computing and Accessibility is een erkenning voor personen die een belangrijke en duurzame bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van computertechnologieën die de toegankelijkheid van media en diensten voor mensen met een handicap verbeteren. Deze prijs is een erkenning voor leden van de gemeenschap voor prestaties op lange termijn of degenen die een opmerkelijke impact hebben gemaakt door een belangrijke innovatie.
Judy Brewer is directeur van het Web Accessibility Initiative (WAI) van het World Wide Web Consortium (W3C) en een principal research scientist bij het Computer Science and Artificial Intelligence Lab van MIT. Onder leiding van Judy heeft het WAI de afgelopen 21 jaar belangrijke toegankelijkheidsstandaarden ontwikkeld, waaronder de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), de Authoring Tool Accessibility Guidelines (ATAG), User Agent Accessibility Guidelines (UAAG) en Accessible Rich Internet Applications (WAI-ARIA).
Als onderdeel van de prijs is Judy uitgenodigd om een keynote talk te geven tijdens de ASSETS-conferentie op 22 oktober. Lees meer over de SIGACCESS Award, over WCAG en WAI.
World Wide Web Consortium (W3C) lanceert Internationaliseringsinitiatief
2018-07-09 | Archive
W3C leidt programma om voortuitgang te versnellen bij het wereldwijd maken van het World Wide Web
9 juli 2018 - Het World Wide Web Consortium (W3C) kondigde vandaag de lancering aan van het Internationalization Initiative om het Web verder te internationaliseren.
Internationalisering ("i18n") is het ontwerp en de ontwikkeling van applicaties, specificaties, enzovoorts, op een manier die ervoor zorgt dat ze goed werken voor gebruikers, ongeacht cultuur, regio of taal. Web for All is al lange tijd een gebied waar W3C zich sterk voor maakt. Vanaf de start in 1998 heeft de i18n-activiteit gewerkt om universele toegang tot het Web mogelijk te maken en een uitgebreid scala aan voltooid en lopend werk om het World Wide Web wereldwijd te maken te produceren. Naarmate het Web blijft groeien en we meer van onze wereld op het web verwelkomen, willen en moeten we meer doen.
“Het belangrijkste aan het Web is dat het universeel is. Een van de belangrijkste acties die aan het begin werd ondernomen – om ervoor te zorgen dat het Web voor iedereen was – was internationalisering. Mensen die uit verschillende culturen komen en die verschillende talen gebruiken, zorgen ervoor dat allerlei talen, of ze nu van links of rechts worden gelezen, op het Web gedeeld en gebruikt kunnen worden. Dat maakt me erg trots. Het Web is rijker als het inclusief is voor alle culturen”, zei Tim Berners-Lee, uitvinder van het Web en directeur van W3C.
Meer informatie: zie het hele I18N persbericht van W3C (Engelstalig).
Demoprijs voor Steven Pemberton op de 2018 Markup UK-Conferentie
2018-06-20 | Archive
In juni won Steven Pemberton (CWI) een prijs voor zijn demonstratie 'A Histogram in XForms' tijdens de 2018 Markup UK-conferentie in het Imperial College in Londen. Pemberton, medeontwerper van webtechnologie en W3C-standaard XForms, toonde aan dat XForms de productietijd en -kosten van een applicatie met een factor tien kan verlagen.
XForms was oorspronkelijk bedoeld voor het verwerken van formulieren op het Web. Sinds de eerste versie is het echter gegeneraliseerd om de beschrijving van algemenere toepassingen mogelijk te maken. Tegenwoordig wordt XForms wereldwijd gebruikt, zoals door het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI), de Nederlandse en Britse overheden, de BBC, de NHS en het Amerikaanse Department of Motor Vehicles. In zijn demo liet Pemberton zien hoe de combinatie van verschillende webtechnologieën - XHTML, CSS, SVG en XForms - het mogelijk maakt om een interactieve histogramapplicatie te definiëren in slechts enkele regels code. Een live beschrijving van de demo is te vinden op https://homepages.cwi.nl/~steven/xforms/histogram.html.
Saillant detail is dat de prijswinnaars op de conferentie werden bepaald met een in XForms geschreven stemsysteem.
Steven Pemberton is lid van de CWI-onderzoeksgroep Distributed and Interactive Systems (DIS), die zich richt op het faciliteren en verbeteren van de manier waarop mensen toegang krijgen tot media en communiceren met anderen en met hun omgeving. Ze gaan in op de belangrijkste problemen voor de maatschappij en de wetenschap als gevolg van de sterke verbinding van inhoud, mensen en apparaten. De groep gebruikt erkende wetenschappelijke methodes die alle aspecten van het systeem omvatten en die experimenteel en mensgericht zijn.
Meer informatie
W3C biedt diversiteitsbeurzen aan
2018-06-20 | Archive
W3C maakte op 20 juni 2018 bekend dat het Diversity Scholarships aanbiedt. De aankondiging werd gedaan in het kader van de publicatie van de W3C top-level diversity statistics.
Het gebrek aan diversiteit in de technologiesector is een probleem dat al lang speelt. We willen dat W3C een rolmodel is voor het ondersteunen van diversiteit. Als internationale organisatie zien we de enorme waarde bij het hebben van expertise uit verschillende landen en culturen. Binnenkort zal 50% van de wereld op het Web aangesloten zijn. We weten dat we de diversiteit van de hele wereld zullen moeten weerspiegelen, aangezien steeds meer mensen toegang krijgen tot het Web, het beginnen te gebruiken en het in al zijn mogelijkheden blijven creëren.
Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van het W3C Advisory Committee heeft een panel zich gericht op de vooruitgang die we in diversiteit hebben geboekt en hoeveel meer er nodig is. W3C heeft een bescheiden fonds opgericht voor TPAC Diversity Scholarships, gesponsord door W3C-leden Samsung Electronics, The Paciello Group, Consensus System en Microsoft.
Aanvragers moeten afkomstig zijn uit een van oudsher ondervertegenwoordigde en/of gemarginaliseerde groep in de Webgemeenschap, met inbegrip van, maar niet beperkt tot: personen die zich identificeren als LGBTQ, vrouwen en/of bijvoorbeeld personen met een handicap, die niet in staat zijn om zonder financiële steun de meetings bij te wonen.
Verstuur de aanvraag, of deel deze met vrienden die in aanmerking komen en die mogelijk geïnteresseerd kunnen zijn. Reageren kan tot uiterlijk tot en met 14 juli.
Als uw organisatie of uzelf sponsor wilt worden, stuur ons dan een e-mail!
Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 is nu een W3C Recommendation
2018-06-05 | Archive
De Accessibility Guidelines Working Group heeft de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 gepubliceerd als een W3C Recommendation. WCAG 2.1 bevat aanbevelingen om webinhoud toegankelijker te maken voor een breder scala van mensen met een handicap, waaronder auditieve, cognitieve, neurologische, fysieke, spraak- en visuele beperkingen. De richtlijnen hebben betrekking op de toegankelijkheid van webcontent op desktops, laptops, tablets en mobile apparaten. Het volgen van deze richtlijnen maakt uw web content ook beter bruikbaar voor alle gebruikers in verschillende situaties. Voor meer informatie, zie de blogpost WCAG 2.1 is a W3C Recommendation en zie What’s New in WCAG 2.1. Lees meer over de Accessibility Guidelines Working Group en de Web Accessibility Initiative (WAI). Zie ons persbericht over WCAG 2.1.
W3C sponsors WebSci'18
2018-05-28 | Archive
W3C is proud to be sponsoring ACM WebSci 2018. When you attend the conference, please visit the W3C booth during the Poster Session on 28 May 2018 to find out more about W3C and how to become a member. You can also pick up a free gift! We look forward to seeing you there.
On Tuesday 29 May 2018, Sir Tim Berners-Lee will give his Turing Lecture. Attendance is free after registration: https://websci18.webscience.org/index.php/registration-turing-lecture/. N.B. Due to an overwhelming interest in attending the Turing Lecture: there may not be a seat for you in the Aula hall; an additional adjacent room (Auditorium) has been reserved, to which the A/V signal of the lecture in the Aula will be transmitted.
More information on the conference itself: https://websci18.webscience.org/
W3C kondigt samenwerking aan op het gebied van compleet spec template herontwerp
2018-02-08 | Archive
W3C heeft op 8 februari 2018 een samenwerking aangekondigd met het User Experience and Interaction Design programma van Jefferson University,dat een klas en een kleine werkgroep studentontwerpers heeft opgezet om W3C’s specificatiesjabloon opnieuw te ontwerpen, met als doel de standaarden voor het web gebruiksvriendelijker te maken. De overwegingen voor de reikwijdte, eisen en doelgroepen staan vermeld in de SpecProd/Restyle wiki.
De studenten vragen om uw begeleiding, kritiek en deelname; ze zullen updates plaatsen, verkenningen en herzieningen delen en om feedback vragen via het Jefferson + W3C Collaboration blog. Iedereen die W3C-specificaties gebruikt of produceert, wordt uitgenodigd om mee te werken en een bijdrage te leveren. Dit is voor de studenten een project van een semester lang, met als doel voor mei 2018 een prototype te produceren. (Implementatie- en implementatieplannen zullen volgen.)
Footer Navigation
Navigatie
Contact W3C
Copyright © 2018 W3C ® (MIT, ERCIM, Keio, Beihang) Usage policies apply.